Květen 2008

QQQ jedinečná pracovní příležitost z domu QQQ

28. května 2008 v 11:03 | ZdenQa
Výdělek na internetu

klikni

vyzkoušejte IQ testy EU,nebo vydělávejte penízky

  • v projektu jsou evidovány statistiky jednotlivých zemí EU, takže návštěvník, který podstoupí test, může tímto i statisticky podpořit svou zemi a může porovnat svou inteligenci ve vztahu k národním průměrům
  • pro dosažení přesnějších výsledků jsou k dispozici testy vhodné pro testování různých typů inteligence (vrozená, numerická, prostorová inteligence, atd.)

Výšivka Elišky Slavíkové

27. května 2008 v 13:42 | ZdenQa

české rohlíky

23. května 2008 v 19:42 | ZdenQa |  Moje výrobky
A ještě jsem dneska pekla rohlíčky.Jsou super,krásně měkké.Do večera nebudou :-)

Podzimní chléb - od Romanagabrielová1

23. května 2008 v 19:35 | ZdenQa |  Moje výrobky
Tak dnes jsem upekla chleb.Dala jsem do něj 100g orestovaných slunečnic a 5g lněných semínek.Je krásně měkký

chléb

23. května 2008 v 2:08 | ZdenQa |  Recepty

Podzimní chléb - od Romanagabrielová1

Tak tady máte ten recept s bramborou ;-)
150ml vody, 150ml mléka, 70g rozpuštěného másla, 2 rozmačkané brambory, 2 lžičky soli, l lžička cukru, 1 jemně nastrouhané jablko (nedávám), 200g hladké mouky, 240g celozrnné mouky pšeničné, 100g celozrnné mouky žitné, l-2 lžičky sušeného droždí, 150g orestovaných slunečnicových semínek - po signálu
Program základní
Já dala jen méně slunečnicových semínek, měla jsem jen 100g
Tento chléb opravdu nemá chybu !Je krásně vláčný,měkký a chutný.

pečivo

23. května 2008 v 2:05 | ZdenQa |  Recepty

Houstičky-osvědčené a jako od pekaře

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 ml mléka (podle potřeby i 270 ml)
1 žloutek
2 lžíce rozpuštěného sádla
500 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
20 g čerstvých kvasnic
bílek na potření, sezam, mák, kmín na posyp
POSTUP PŘÍPRAVY
Program těsto, uplést housky,potřít bílkem a posypat kdo co má rád..
pak klasicky upéct v troubě do zlatova- peču tak 170st...ale záleží jak kdo je zvyklý a peče mu trouba
recept není můj,jen předávám dál:-))
pokud mícháte těsto v pekárně, dávám max.750g mouky..pak by to kynulo ven....

super bagety

ani uz nevim od koho mam ten recept,ale hodim ho sem,nam strasne chutnaji :-))
250ml mleka-ja musim davat vic (280ml)
1lzicka cukru
2lzicky soli
30g masla
500g polohrube mouky
1kostka kvasnic (42g)
po nakynuti udelame 4bagety,ktere nechame jeste asi 20min nakynout na plechu s pecicim papirem.
pred pecenim potrit mlekem s troskou cukru,nakrojime zarezy a posypeme kminem ci soli-ja posypu soli krystal.Pecu v troube na 200C 20min

české rohlíky


Suroviny:
260 ml vlažné vody
20g oleje (1 velká odměrka)
10g soli (3/4 velké odměrky)
500g polohrubé výběrové mouky
17,5g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí)
5g cukru (1 malá odměrka)

Postup:
Z těsta vytvarujeme rohlíky, necháme dokynout (ideální dokynutí je přes noc v chladu) a pečeme v předehřáté troubě s hrnečkem vody cca 10-15 minut při 200°C (rohlíky po upečení nenechávejte chladnout na plechu - vysušují se a tvrdnou). Před pečením pomašlujte například rozšlehaným vajíčkem.

Pokud chcete, aby byla vrchní kůrka lépe zbarvená tak zvyšte v receptu množství cukru (klidně až na 10g)nebo použijte sladovit či sladěnku.
Pokud se vám stane, že máte rohlíky moc tvrdé - vysušené - zvyšte teplotu trouby při pečení a zkraťte dobu pečení - já osobně peču v plynové troubě na plnej výkon a s roštem v horní pozici.

Poznámka:
odměrka přiložená k pekárně

knedlíky

23. května 2008 v 2:00 | ZdenQa |  Recepty

Houskový knedlík

250ml vody,špetka soli,1vejce,500g hrubé mouky,1/2kostky droždí,2nakrájené rohlíky. Nastavení pekárny-kynuté těsto.Po vykynutí,vytvořim 2knedlíky,vložím do vymazaného olejem parního hrnce,nechám ještě chvíli kynout a pak vařím 25min.
Já udělám 3-4 knedlíky,nechám nakynout na lince 10 min,a pak je vařím buď na utěrce v páře a nebo ve vodě,ale v páře jsou lepší.

sladké pečivo

23. května 2008 v 1:48 | ZdenQa

Pomarančové uzlíky

Do pekárne postupne dávame:
100 ml mlieka (sojove ),100 ml čerstvej pomarančovej šťavy, 2 čajové lyžičky postruhanej pomarančovej kôry, 2 celé vajcia, 75 g rozpusteného masla ( olivový olej),75 g cukru, 600 g muky ( 300 g polohrubá + 300 g hladká- ja som zvolila variantu 100 g hladka obyčajná + 200 grahamova ),pol kávovej lyžičky soli, pol kocky kvasníc. Program : cesto. Po vykysnutí som cesto rozdelila na 12 dielov urobila a z toho šulance (udělala jsem 20 dílů,kuliček.Z 12 jsou dosti velke,ale záleží na vás). Z každeho dielu som urobila uzol a dala na pol hodiny podkysnut na vymastený plech.Potrela celým vajíčkom.Piekla som 25 minut na miernej teplote. PO upečení som natrela trochu maslom ,prikryla alobalom a utierkou na 15 minut ,aby aj povrch bol vláčny.

o

22. května 2008 v 23:47 | ZdenQa |  Recepty

moje pekárna

22. května 2008 v 23:37 | ZdenQa |  ♥Domácí pekárna♥
http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php?a=ukaz&pekarna=185
Tato domácí pekárna se vyznačuje velmi dobrými pečícími výsledky na české druhy mouky. Její konstrukce, programové vybavení a balení bylo navrženo speciálně pro český trh.
Domácí pekárna B3965C
Nerezový povrch kombinovaný černými plastovými díly

Tato pekárna se vyznačuje velmi dobrými pečícími výsledky na české druhy mouky. Její konstrukce, programové vybavení a balení bylo navrženo speciálně pro český trh. V balení je také vložena výpravná česká kuchařka na 33 druhů chlebů.
• Hmotnost chleba 700g nebo 1000g
• Míchání,hnětení,kynutí a pečení automaticky
• Programovatelný časovač do 13 hodin
• Dvojité, stále chladné vnější stěny
• 10 programů včetně marmelády
• Nádoba na těsto z nepřilnavého materiálu
• Rozm.: 42,4 x 30,8 x 31,8 cm
• Váha: 7,5 kg
• 600W
• Kombinace nerezového plechu s černými plastovými rohy
Tak toto je moje pekárna,jsem s ní moc spokojená.Usnadní mi práci jak v pečení,tak v hnětení těsta.Mám ji od vánoc 2007,dostala jsem ji od své drahé polovičky.Dělala jsem v ní těsto jak na slané,tak i na sladké pečivo.Těsto je krásně nadýchané.A o chlebu nemluvě.PROSTĚ SUPER !


.d

17. května 2008 v 15:12 | ZdenQa |  ♥Odkazy na předlohy♥

z

17. května 2008 v 14:51 | ZdenQa |  Zvěrokruh